Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Symposium Buurtverandering: een complex(e) opgave?

13-12-2018 // 13:00 - 17:00

Gratis

Het was al veel in het nieuws: in buurten met veel corporatiebezit stijgt het aandeel bewoners dat als kwetsbaar omschreven kan worden: ze hebben vaak meerdere problemen en voelen zich minder gezond. De overlast in deze buurten neemt toe.

Dit blijkt uit recent onderzoek dat bureau Rigo uitvoerde voor brancheorganisatie Aedes en corporatie Eigen Haard. Onderzoek van de Amsterdamse hoogleraar Sako Musterd (Regio als Garderobe) laat bovendien zien dat in een stad als Amsterdam voor veel van deze mensen steeds minder plek is: zij verhuizen naar Zaandam of Purmerend. Dit is een trend die al langer gaande is.

We nemen kennis van en analyseren deze onderzoeken in samenhang met elkaar: wat leren we hier nu van? Kunnen we buurtverandering vroegtijdig signaleren? En om wat voor een aanpak vraagt deze verandering? Waar zit het aangrijpingspunt dan? Bij het complex, bij de buurt, of iets anders?

Bekijk het volledige programma

Ochtendprogramma: excursie Kolenkitbuurt

Voorafgaand aan het symposium organiseren Corpovenista en Eigen Haard een excursie in de Kolenkit-buurt te Amsterdam van 10.00 uur tot 11.30 uur.  Het onderzoek van Rigo in opdracht van Eigen Haard laat onder meer zien dat het gemiddeld inkomen onder corporatiebewoners nauwelijks is gestegen. Eigen Haard heeft veel bezit in de Kolenkit is nu bezig met de laatste fase van het verbetertraject. Hoe gaat het met de buurt? Wat is het effect van de verbeteringen en welke problemen blijven bestaan? Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers, aanmelding is vereist.

Wilt u deelnemen aan de excursie, reserveer (RVSP) hieronder dan met de optie excursie. Startlocatie en tijd: 10.00 uur, metrohalte De Vlugtlaan (Kolenkit, Amsterdam).

 

Deze pagina delen:Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

RSVP

Let op: selecteer eerst het aantal tickets dat u wilt reserveren.

In het aanmeldformulier dient u ten eerste het aantal tickets (reserveringen) te selecteren, dit staat standaard op nul.

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit event reeds is begonnen/voorbij is.

Gegevens

Datum:
13-12-2018
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Wachterliedpaviljoen
wachterliedplantsoen 1-3
Amsterdam, 1055 SB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020 215 7047
Website:
http://www.wachterlied.nl/

Organisator

Kennisplatform Corpovenista
E-mail:
vandersluis@corpovenista.nl