Pim Hogenboom nieuwe voorzitter

Pim Hogenboom is per 1 januari 2015 de nieuwe voorzitter van Kennisplatform Corpovenista. Hij neemt het stokje over van Jeroen Cras (WonenBreburg).

Hogenboom is manager strategie bij woningcorporatie Eigen Haard. Hij gaat de verbindende koers van zijn voorganger voortzetten. ‘De trend is dat woningcorporaties hun bedrijfslasten terugdringen. De Corpovenista corporaties doen dat onder meer door samen te werken aan kennisontwikkeling. Samen kunnen we onderwerpen uitdiepen die voor de hele sector belangrijk zijn. Bijvoorbeeld hoe we ons huurbeleid effectiever kunnen inzetten. Het is doelmatiger én professioneel interessanter om daar samen een aanpak voor te bedenken en die uit te dragen.’

Corpovenista wil ook verbinden met andere platforms die kennis voor de sector ontwikkelen. Hogenboom noemt het aankomende Corpovenista-congres een goed voorbeeld van het tot stand brengen van die verbinding. ‘We delen op 17 maart niet alleen de kennis die wij als Corpovenista in de afgelopen periode hebben voortgebracht, maar bieden ook andere initiatieven een podium. Bijvoorbeeld de kopgroep Maatschappelijke Kamer en de kopgroep MKBA’s. We brengen vernieuwende initiatieven bij elkaar. Het kenniscongres is een moment om te laten zien wat we als sector allemaal doen en om ter plekke verder te verbinden’.