Borrelen met onderzoek

Op donderdagmiddag 5 november organiseren Woonbron, Woonstad en Havensteder gezamenlijk een borrel, bedoeld voor medewerkers van de eigen beleidsafdelingen.

Doel van de bijeenkomst is om elkaar in een informele setting te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Het eerste uurtje wordt benut om twee recente praktijkonderzoeken, die de corporaties gezamenlijk via Corpovenista ten uitvoer hebben gebracht, op ludieke wijze voor het voetlicht te brengen.

Om 16.15 uur zal Paul Tholenaars (Woonbedrijf) ingaan op de resultaten van het in het voorjaar verschenen boek ‘De Buurt als Jas’, waarin de functie van een buurt centraal staat. Rotterdam nam in dit onderzoek een prominente plek in. Wat voor functies vervullen de Rotterdamse buurten nu eigenlijk?

Aansluitend presenteert Rian Peeters (Tiwos, voorheen Woonbron en Woonstad) de Menukaarten Zelfbeheer. De menukaarten geven zowel bewoners als corporatiemedewerkers inzicht in het palet aan mogelijkheden om bewoners (meer) in zelfbeheer te laten uitvoeren. Voor welke gerechten loop jij warm?

De borrel vindt plaats in een knusse Rotterdamse atmosfeer: om 16.00 uur is iedereen welkom in L’eau Lounge aan de Maas adres: Boompjes 750 (achter Health City, ter hoogte van de Blaak).

L’eau Lounge is eenvoudig te voet te bereiken vanaf trein- tram- en metrostation Blaak (5 minuten lopen).  Kijk voor meer informatie over de route en parkeermogelijkheden in de buurt op de website van L’eau Lounge: http://www.eaulounge.nl/contact

We horen graag of je komt door een mailtje te sturen aan vandersluis@corpovenista.nl