Corpovenista ontwikkelt in 2021 matrix woonruimteverdeling

Corpovenista wil de discussie over woonruimteverdeling – in 2021 met de ontwikkeling van een matrix – nieuw leven inblazen. In de praktijk gaat deze discussie vaak over instrumenten – je bent bijvoorbeeld voor danwel tegen loting of inschrijfduur, terwijl het gesprek eigenlijk eerst zou moeten gaan over de doelen: wat wil je met de woonruimteverdeling bereiken? En welke doelen hebben daarbij prioriteit?

In het afgelopen jaar namen we de aftrap met ons webinar over het nieuwe woonruimteverdelingssysteem van de regio Amsterdam. De strategen van Corpovenista legden dit nieuwe systeem naast die van Rotterdam, Dordrecht en Delft. Ze constateerden grote regionale verschillen, bijvoorbeeld in de vrijheid die individuele corporaties hebben om bepaalde instrumenten in te zetten. En riep het de vraag op…wanneer werkt nu wat het beste? In de praktijk gaat deze discussie vaak over de instrumenten van woonruimteverdeling. Terwijl het gesprek, zo concludeerden we, eerst over de doelen zou moeten gaan. Want wat wil je met woonruimteverdeling bereiken? En welke doelen hebben daarbij prioriteit?

Om hier een antwoord op te kunnen geven zal Corpovenista in 2021 een matrix voor de sector te ontwikkelen, waarin verschillende instrumenten uit de woonruimteverdeling worden gekoppeld aan de doelen die worden nagestreefd.

Deze pagina delen:Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter