Nieuwe coördinator Corpovenista

Corpovenista heeft een nieuwe projectcoördinator in de persoon van Janneke van Bemmel. Mariska van der Sluis heeft na 10 jaar besloten het stokje over te dragen.

Corpovenista heeft in Janneke van Bemmel een ervaren opvolger gevonden. Janneke werkt inmiddels ruim 17 jaar in de volkshuisvesting, eerder onder meer als bestuurssecretaris voor corporaties ’t Heem en Habion. En bij Corpovenista, ze was jarenlang de vaste invaller van Van der Sluis en haar steun en toeverlaat bij de vele congressen en evenementen die de afgelopen jaren de revue zijn gepasseerd. Nu draaien de dames het stokje om: Mariska blijft als vaste invaller van Janneke aan Corpovenista verbonden.

Van der Sluis: “Ik draag het stokje, weliswaar met weemoed maar in de wetenschap dat het bij Janneke in goede handen is over. Om zo meer ruimte te creëren voor andere projecten, waaronder de ontwikkeling van het Amsterdamse Wachterliedplantsoen tot een circulair en duurzaam kenniscentrum. Dat doe ik zowel als projectleider/ strateeg, maar ook als stadsboerin.

Van Bemmel: “Corpovenista financierde het onderzoek naar stedelijke vernieuwing dat ik in mijn allereerste baan deed, bij het toenmalige OTB (TU Delft). Inmiddels werk ik al een jaar of 8 als zelfstandige aan uiteenlopende opdrachten voor woningcorporaties, gemeenten en kennisorganisaties. Ik ken Corpovenista als een club inhoudelijk gedreven mensen die graag de diepte in gaan, de juiste vragen stellen op het juiste moment, en een passie hebben voor de volkshuisvesting. Ik neem de rol van projectcoördinator dan ook met veel enthousiasme over van Mariska.”