Bijeenkomst: Economische ontwikkeling, betaalbaarheid & schuldenproblematiek

In gesprek met BZK over Nationale Prestatieafspraken & lector Nadja Jungmann over schulden & welzijn

Op donderdagmiddag 22 september gaan we met BZK in gesprek over de Nationale Prestatieafspraken, de Miljoenennota en de huurtoeslag. Bijzonder hoogleraar en lector Nadja Jungmann praat ons bij over schulden en de effecten daarvan op het welzijn van huurders.

Wat gebeurt er als de hoge inflatie doorzet? Als we in een economische recessie terechtkomen? Als de prijzen van gas, brandstof en boodschappen zodanig stijgen dat veel huurders betalingsproblemen krijgen? Welke effecten heeft dat op het welzijn van huurders? Hierover gaan we met elkaar in gesprek.

Dat doen we samen met Martijn Eskinasi en Martijn van der Linden, beide werkzaam bij de Directie Wonen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Zij zullen onder meer ingaan op de Nationale Prestatieafspraken die net voor de zomer zijn bekrachtigd, de Miljoenennota en de herziening van de huurtoeslag. 

Eén van de afspraken is dat corporaties en gemeenten hun schuldhulpverlenings- en signaleringsbeleid intensiveren. Inzet is dat partijen de komende jaren intensiever gaan samenwerken om het oplopen van betalingsachterstanden en huisuitzettingen, mede veroorzaakt door de inflatie en prijsstijgingen, te voorkomen. Nadja Jungmann, bijzonder hoogleraar aan de UvA en en lector ‘Schulden en Incasso’ bij de Hogeschool Utrecht, zal tijdens de bijeenkomst meer vertellen over hoe financiële problematiek het dagelijks leven van mensen beïnvloedt en hoe armoede en schuldenproblematiek ontregeld kunnen worden. 

De bijeenkomst, onder leiding van dagvoorzitter Umar Mirza,  zal op 22-09 van 15.00 uur tot 17.00 uur plaatsvinden bij Seats2Meet Utrecht CS (Moreelsepark 65, op loopafstand van Utrecht CS). We sluiten de bijeenkomst af met een borrel. Opgeven voor de bijeenkomst kan door een bericht te sturen naar info@corpovenista.nl